• Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • SoundCloud Clean

Per Herrey 2017

May 29, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Toner av guld - gyllene minnen ...

May 22, 2017

I dagarna när de böljande rapsfälten står i blom har tankarna och känslorna fyllts av rikedomen hos fälten av guld. De är så gudabenådat vackra och jag förundras varje år hur jag inte kan få nog av den gula skönheten som lyser upp naturen. En skönhet  man både vill insupa och drunkna i. De kommer för ett kort tag ... och försvinner i en förvandling ... för att pånyttföddas igen. En slags påminnelse om förgängligheten i livets gyllene stunder som kommer och går. Stunder som försvinner i en förvandling till minnen. Minnen som förvandlas till ett liv ...

 

Fjärås Halland, maj 2017

 

Hon var bara trettiotre år när hon gick bort 1996 efter att ha besegrats av cancern. Hon var inte speciellt känd vid det tillfället och hade mest sjungit på lokala klubbar i sin hemstat. Det tog fem år efter hennes död innan hon blev upptäckt på allvar, först i England där hennes inspelningar plötsligt började säljas i stora upplagor. Senare även bland andra musikälskare. Eva Cassidy med den gyllene rösten har lämnat outplånliga avtryck i den musikaliska floran. Det sägs att hon var blyg och kanske är det en del av förklaringen till skörheten i rösten - för den är helt magisk. Så ofta har jag lyssnat på hennes live(!)tolkning av "Fields of gold" och fått ståpäls. Musik, fylld av vemod och hopp. Musik när den är som bäst. Lyssna och njut...

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square