• Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • SoundCloud Clean

Per Herrey 2017

May 29, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Bara säg: Jag hade FEL!

May 19, 2017

Ibland har jag funderat på att gå upp på ett berg eller en kulle, sträcka armarna mot himlen och utropa: JAG HADE FEL! JAG HADE SÅ VÄLDIGT FEL! Inbillar mig att det skulle kännas grymt skönt och väldigt befriande någonstans. För hur det än är så har man faktiskt fel ibland. Även om vissa envist försöker göra sitt bästa för att påskina att de aldrig har fel - så har de fel redan där. Ingen går genom livet utan att göra fel. Och felaktigt tror vi att vi förlorar respekt genom att faktiskt erkänna för vår omgivning att vi hade fel. De gånger när man faktiskt uppriktigt och ödmjukt kan erkänna att man hade fel - det är då man växer som människa också oftast i omgivningens ögon.

 

 Bild Aftonbladet

 

Som många andra har jag följt "Fallet Kevin" på SVT. En djup tragedi för alla inblandade inte minst för de två pojkarna som tvingats leva hela nitton år med anklagelsen om att de tagit livet av en jämnårig vän. Många med mig har säkerligen fällt tårar under seriens gång över det fruktansvärda öde som drabbat dem. Samtidigt som de nu unga männen och deras familjer upplever lättnad och befrielse från det ok som de burit på, blir de plågsamt att se hur tidigare hyllade ansvariga plötsligt hamnar i skamvrån mest på grund av att de begår misstaget att inte kunna erkänna att de faktiskt hade fel. I stället försöker de likt en Bagdad-Bob tala om för hela världen att de minsann inte alls hade fel vilket givetvis gör det hela än mer patetiskt och än mer fel. Om jag hade varit personlig coach till ansvariga så hade jag sagt: För bövelen! Vad ni än gör - gör inte saken värre genom att låtsas som att ni inte begått något fel. Om inget annat hjälper så pröva att gå upp på berget och ropa högt när ingen annan än du själv kan höra: JAG HADE FEL! Jag lovar att det kommer kännas bättre och jag lovar att det kommer hjälpa dig att kunna säga till de unga männen:  Det var fel att använda den typ av förhörsmetoder mot små barn som vi gjorde mot er. Det var fel att påstå att ni erkänt mordet! Det var fel att inte ge er ett ombud som skulle tillvarata era intressen. Det var fel att utnyttja era föräldrar som brickor i ett spel för att få er att erkänna. Det var fel att inte låta er ta del av förundersökningen ens i efterhand. Jag ber uppriktigt om ursäkt för jag och vi andra gjorde fel! 

 

Som en av de unga männen uttryckte det: Jag skulle önska att ansvarig polis kunde ge en ordentlig ursäkt. Jag tycker faktiskt inte det är för mycket begärt ... allt annat vore faktist fel!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square