• Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • SoundCloud Clean

Per Herrey 2017

May 29, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

NY MUSIK! Dubbelt upp!

April 24, 2017

Det är 23 år sedan jag senast var delaktig i att ge ut musik, då tillsammans med mina bröder och CD:n "Där vindarna möts". Under åren som gått har jag skrivit ett antal låtar som jag stoppat i byrålådan. Min far,  som börjar komma till åren, har ofta uppmanat mig att spela in och ge ut mina egna låtar. Så under det senast halvåret har jag försökt att få till några hyfsade inspelningar av min egen musik. Om inte annat för att uppfylla min fars (och mors med för delen) önskan medan man fortfarande har dem i livet. Skulle ångra mig djupt om jag aldrig kommit till skott så att de kunde få höra. Har väl egentligen aldrig sett mig själv  som någon självskriven soloartist, snarare en singer/songwriter med en röst som kan funka i sina bästa stunder. Har därför skapat denna hemsida för den som är intresserad att ta del av mina låtar. Jag kommer att släppa dem allt eftersom för nedladdning. 

 

Innan jag hann börja lansera detta projekt så blev jag involverad i protester kring nedläggningen av BB och andra delar av Sollefteå sjukhus i vackra Ådalen. Alla som känner mig vet att mitt hjärta brinner för staden där jag en gång blev till. Jag vill verkligen att människorna i Ådalen ska få en människovärdig och rättvis vård - precis som övriga landet. Så jag la mina gamla låtar åt sidan för en stund och skrev en helt nykomponerad låt "DAGEN DÄR ALLT BLEV BRA". En "pepp-låt" för att med positiv energi aldrig sluta tro på att man kan åstadkomma förändring till det bättre. 

 

Med hjälp av min son Benjamin kunde vi få till en inspelningen av låten och den 25 mars gjordes en video i samband med en mäktig fackelmanifestation i Sollefteå. Tack till Lina Melander med rötter i Sollefteå och broder Louis som är med och sjunger stämmor. Syftet med låten var att stödja den fredliga ockupation som nu sker av Sollefteå sjukhus för att öppna upp BB och andra vitala delar av sjukhuset igen. Alla som vill stödja ockupationen kan ladda ner låten exklusivt från http://www.adalen17.se/stodkampen/ och samtidigt skänka ett frivilligt bidrag. 

 

Cirka 500 individer som med levande facklor bildar ett hjärta av eld vid sitt älskade sjukhus.

---------------------

 

I väntan på att videon till "DAGEN DÄR ALLT BLEV BRA" skulle bli klar har jag fortsatt färdigställande av mina gamla låtar. Först ut är "MÅLA MITT HAV" en låt som jag skrev 1993.

Jag gjorde en inspelning då (som gavs ut i en begränsad upplaga till ett privat företagsevent) och har sparat musiken från den inspelningen men lagt på ny sång och även stämmor med hjälp av min bror Louis. Gå till "Mina låtar" om du vill lyssna/ladda ner.  Dela gärna om du gillar vad du hör!

 

Så från att jag inte gett ut musik på väldigt länge kommer så två låtar samtidigt. I sammanhanget känns det närmast som storhetsvansinne - om än i blygsam skala...

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square