• Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • SoundCloud Clean

Per Herrey 2017

May 29, 2017

Please reload

Senaste inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utvalda inlägg

Leve den svenska modellen!

April 5, 2017

De som följt i mitt arbete på Musikerförbundet vet att mitt signum länge har varit "aktivist mot orättvisor i musikbranschen". Ibland i stora uppmärksammade strider som utnyttjande av unga IDOL-deltagare hösten 2016, men också på en daglig basis i mindre uppmärksammade fall där de som använt sig av artister och musikers tjänster inte velat göra rätt för sig. Bara under årets första kvartal har jag kunnat hjälpa ett flertal av våra medlemmar att få betalt från motparter som initialt inte velat utge det som de varit skyldiga. Det gör mig givetvis glad varje gång man kan hjälpa en medlem i en besvärlig situation och ledsen varje gång man av olika skäl (ofta pga av att det inte finns tydliga avtal) inte når hela vägen fram. 

 

Att jag även skulle bli politisk aktivist däremot var väl ganska otippat. Men av olika skäl har jag haft svårt att på min fritid inte involvera mig i den kamp som människorna i Sollefteå och hela Ådalen för just nu - i mångt och mycket mot sitt eget parti. När det gäller politik har jag alltid stått med ett ben på var sin sida i den politiska myllan och känt mig rätt stolt över den "svenska modellen". Jag har stor respekt för hur mycket socialdemokratin genom åren bidragit till den modell som jag i grunden tror att de flesta partier står för med lite olika förtecken även om man ibland får intrycket att skillnaderna är större än vad de egentligen är. Har man bott utomlands i omgångar, som jag gjort, så känner man sig rätt stolt över den demokrati och öppna samhälle som vi skapat. Vi tar solidariskt hand hand om de svaga och utsatta genom den modell vi har.  Det är något att värna om. 

 

Desto mer förbryllad och bestört blir jag när delar av det stolta socialdemokratiska partiet väljer montera ner den modell som de själva påstår sig vilja värna - i det "röda Ådalen" av alla platser - ett av socialdemokratins starka fästen i landet. Man gör det dessutom med lögner och svek vilket inte gör saken bättre. Vill egentligen tro mer om (S) än det riktiga lågvattenmärke som partiets företrädare i landstinget/regionen ägnar sig åt. Att montera ner Sollefteå sjukhus innebär inte bara förlossningar i bilar i vinterkylan utan också en rad förfärliga konsekvenser särskilt för akut sjuka individer som tvingas till långa mödosamma resor på dåliga vägar. För att inte tala om de negativa samhällskonsekvenser som det för med sig. Att (S) nu har som sin slogan att "den svenska modellen ska utvecklas  inte avvecklas (sistnämnda i blå färg med syftning åt alliansen) blir ju oerhört magstarkt för folket i Ådalen. 

 

Filmen nedan är något som jag skapat tillsammans med High Coast Film i Sollefteå. Det är en kortare variant från den manifestation som gjordes i Sollefteå den 25/3 2017 till förmån för sitt älskade sjukhus. En längre film (ca 4 min) med min låt "Dagen där allt blev bra" kommer att släppas nästa vecka.  Ådalens sak är hela Sveriges sak! Alla måste få ha rätt till en trygg vård! 
Vad än (S) försöker göra sken av så har man själva faktiskt bidragit till att försämra vården i många delar av Sverige till en nivå som inte kan anses acceptabel och som inte mäter upp till den svenska modell som vi alla borde värna om. 

 Ni som vill följa/stödja de som ockuperar Sollefteå sjukhus kan göra det på FB-sidorna "Vi som stödjer ockupationen" eller "Ådalen 2017".  Det finns kraft i hjärtan som brinner!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square